4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Hartige appels uit de oven

Hartige appels uit de oven

ingrediënten


20 min
4 personen
2 eetlepels pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels rozijnen

dit product is niet beschikbaar

1 mespunt kaneel

dit product is niet beschikbaar

250 gram half-om-half gehakt

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gehaktkruiden

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olie

dit product is niet beschikbaar

4 grote goudrenetten

benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de appels horizontaal doormidden en steek met een appelboor de klokhuizen uit alle delen.
  • 2 Snijd met een klein mesje wat van het appelvruchtvlees weg zodat een kleine holte ontstaat. Snijd de stukjes appel fijn.
  • 3 Leg alle halve appels in een ingevette ovenschaal. Verwarm de olie en fruit de sjalot in een paar minuten zacht.
  • 4 Voeg het gehakt, de kruiden en kaneel toe en bak op hoge stand rul en bruin. Voeg de stukjes appel, de rozijnen en de pijnboompitten toe en bak nog enkele minuten mee.
  • 5 Vul alle halve appels met wat van de gehaktvulling en giet een klein glas water in de ovenschaal.
  • 6 Dek de appels af met aluminiumfolie en bak ze in circa 40 minuten gaar.
  • 7 Neem eventueel de laatste 10 minuten de aluminiumfolie weg zodat de vulling mooi bruin wordt.

bereidingstip

Lekker met rijst.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 330 kcal
vet 17 gram
verzadigd vet 5 gram
koolhydraten 27 gram
eiwit 14 gram