4 personen
gemiddeld
25 min.
tussendoortje, brunch, ontbijt
home recepten Havermoutpannenkoekjes

Havermoutpannenkoekjes

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel suiker

dit product is niet beschikbaar

vanillestokje

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel bakpoeder

dit product is niet beschikbaar

3 eieren

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter haverdrank

dit product is niet beschikbaar

200 gram havermout

dit product is niet beschikbaar

fruit naar keuze

dit product is niet beschikbaar

stroop

dit product is niet beschikbaar

ahornsiroop

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

1 handje kokosschaafsel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

staafmixer

keukenmachine

  • 1 Mix alle ingrediënten voor het beslag met een snufje zout in de keukenmachine of met de staafmixer tot een dik beslag. Laat een paar minuten rusten. Rooster de kokossnippers in een droge, hete koekenpan. Houd apart.
  • 2 Verhit een koekenpan op een hoge stand en bestrijk met een beetje bakproduct. Roer het beslag nog een keer door en schep een kleine hoeveelheid in de pan. Zet de warmtebron direct laag, laat het beslag iets uitvloeien en bak het pannenkoekje om en om goudbruin. Je kunt zo circa 3 kleine pannenkoekjes tegelijk in de pan bakken.
  • 3 Bak zo nog circa 9 pannenkoekjes en houd ze eventueel warm in de oven (75ºC). Serveer met ahornsiroop en fruit naar keuze, zoals sinaasappel, banaan, mango en/of ananas. Bestrooi met kokossnippers.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 375 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 12 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels