4 personen
eenvoudig
35 min.
hoofdgerecht
home recepten Hete kip met kroepoek en komkommer

Hete kip met kroepoek en komkommer

ingrediënten


35 min
4 personen
1 zakje kroepoek

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sambal oelek

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels pindakaas

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

500 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar

1 pakket gesneden bamigroenten

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels wokolie

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

300 gram mie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels witte wijnazijn

dit product is niet beschikbaar

1 komkommer

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

wok

  • 1 Bestrooi de komkommer met zout en voeg de azijn toe. Laat intrekken.
  • 2 Kook de mie en giet af.
  • 3 Verhit de helft van de olie in een wok en roerbak hierin de bamigroenten 5-6 minuten.
  • 4 Bak de kipreepjes in de rest van de olie goudbruin. Voeg de ketjap, ketchup, pindakaas en sambal toe en stoof zachtjes circa 10 minuten.
  • 5 Schep de bami door de groenten. Serveer de hete kip met de bami, komkommer en kroepoek.

bereidingstip

<h4>Waar komt hete kip vandaan?</h4> Hete kip is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Surinaamse en Indonesische keuken, maar ook in Nederland populair is geworden. . <h4>Welke kip voor hete kip?</h4> Voor hete kip kun je het beste kipdijfilet gebruiken. Dat vlees is wat vetter en malser dan kipfilet en blijft sappig tijdens het bakken. Heb je alleen kipfilet in huis? Geen probleem, maar zorg dan dat je het niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen. Ook pulled chicken van gekookte kip is een prima basis voor hete kip.. <h4>Wat is de betekenis van hete kip?</h4> De naam zegt het eigenlijk al: hete kip is pittige kip. “Hete” verwijst naar de scherpte van de kruiden of pepers die in het gerecht worden gebruikt. Het is geen specifieke kooktechniek, maar een benaming voor een gerecht waarin kip de hoofdrol speelt en pittigheid het smaakprofiel bepaalt.. <h4>Hoe kruid je kip pittig?</h4> Je kunt kip pittig kruiden met een combinatie van specerijen en pepers. Denk aan knoflook, ui, kerriepoeder, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, sambal of verse chilipeper. Voor extra diepte voeg je ook wat sojasaus of ketjap toe. Laat de kip bij voorkeur even marineren zodat de smaken goed intrekken.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 820 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 92 gram
eiwit 45 gram