wok
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
wok
bereiden
bereidingstip
<h4>Waar komt hete kip vandaan?</h4> Hete kip is een gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Surinaamse en Indonesische keuken, maar ook in Nederland populair is geworden. . <h4>Welke kip voor hete kip?</h4> Voor hete kip kun je het beste kipdijfilet gebruiken. Dat vlees is wat vetter en malser dan kipfilet en blijft sappig tijdens het bakken. Heb je alleen kipfilet in huis? Geen probleem, maar zorg dan dat je het niet te lang bakt om uitdroging te voorkomen. Ook pulled chicken van gekookte kip is een prima basis voor hete kip.. <h4>Wat is de betekenis van hete kip?</h4> De naam zegt het eigenlijk al: hete kip is pittige kip. “Hete” verwijst naar de scherpte van de kruiden of pepers die in het gerecht worden gebruikt. Het is geen specifieke kooktechniek, maar een benaming voor een gerecht waarin kip de hoofdrol speelt en pittigheid het smaakprofiel bepaalt.. <h4>Hoe kruid je kip pittig?</h4> Je kunt kip pittig kruiden met een combinatie van specerijen en pepers. Denk aan knoflook, ui, kerriepoeder, paprikapoeder, komijn, cayennepeper, sambal of verse chilipeper. Voor extra diepte voeg je ook wat sojasaus of ketjap toe. Laat de kip bij voorkeur even marineren zodat de smaken goed intrekken.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 820 kcal |
vet | 29 gram |
verzadigd vet | 4 gram |
koolhydraten | 92 gram |
eiwit | 45 gram |
WEB01-SPAR-PU