4 personen
gemiddeld
10 min.
hoofdgerecht
home recepten In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

In kokosmelk en limoen gemarineerde kippenvleugels

ingrediënten


bestellen
10 min
4 personen
750 gram kippenvleugels
200 milliliter kokosmelk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.09
2 limoenen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
bol knoflook

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
chilipepervlokken

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.89
4 eetlepels olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 bosje verse koriander

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.35
4 eetlepels seroendeng

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59

benodigdheden

ovenschaal

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Giet de kippenvleugels af door een zeef en vang de marinade eventueel op (gebruik dit bijvoorbeeld voor een kippensoep met kokos).
  • 2 Leg de kippenvleugels met de aanhangende knoflook en limoenrasp op een bakplaat. Maal er wat chilipeper en zout over, besprenkel met de olie en meng met de handen goed door elkaar. Rooster de kippenvleugels circa 20 minuten in het midden van de oven.
  • 3 Schud ze even om en rooster nog circa 15 minuten verder tot de kip aan alle kanten bruin en gaar is.
  • 4 Schep over op een voorverwarmde schaal en bestrooi met de koriander en seroendeng.
  • 5 Lekker met een dip van ketjap, chili- of satésaus.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 555 kcal
vet 44 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 4 gram
eiwit 35 gram