1 personen
gemiddeld
20 min.
bijgerecht
home recepten Indiase tikka masala currypasta

Indiase tikka masala currypasta

ingrediënten


20 min
1 personen
theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnzaad

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gerookt paprikapoeder

dit product is niet beschikbaar

1 bosje koriander

dit product is niet beschikbaar

1 verse gember

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kokosrasp

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel garam masala

dit product is niet beschikbaar

50 gram tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel korianderpoeder (ketoembar)

dit product is niet beschikbaar

2 rode pepers

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenmachine

vijzel

  • 1 Snijd of hak alle verse ingrediënten in kleine stukjes en maal fijn in een keukenmachine.
  • 2 Rooster de droge specerijen kort in een droge, hete koekenpan op een lage stand en maal daarna fijn in een vijzel (als het al poeders zijn dan hoeft dit niet meer). Voeg het poedermet de kokosrasp bij de gemalen verse ingrediënten en maal nog 1 minuut in de keukenmachine tot een smeuïge pasta.

bereidingstip

Bewaar goed afgesloten tot een paar weken in de koelkast of vries in kleine porties in.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram