4 personen
eenvoudig
10 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip slowcooker

Kip slowcooker

ingrediënten


10 min
4 personen
1 theelepel gember

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel rijstazijn
2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker

dit product is niet beschikbaar

120 milliliter ketjap manis

dit product is niet beschikbaar

75 milliliter tomatenketchup

dit product is niet beschikbaar

1 blikje ananasstukje

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 groene paprika

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

slowcooker

  • 1 Leg de kipfilets op de bodem van de slowcooker. Verdeel de paprika, ui, knoflook en ananasstukjes met het sap erover.
  • 2 Meng de ketchup met de ketjap, basterdsuiker, rijstazijn en gemalen gember. Schenk de saus over de kip met groenten.
  • 3 Doe de deksel op de slowcooker en gaar 6-7 uur op laag of 3-4 uur op hoog, totdat de kip gaar en mals is. Breng op smaak met zout en/of peper.

bereidingstip

Lekker met rijst of noedels. Bestrooi met knapperige ringetjes bosui.. <h4> Perfecte kip uit de slowcooker </h4> Voor een malse, langzaam gegaarde kip zet je de slowcooker het beste op low. Reken op zo’n 6 tot 7 uur. Heb je minder tijd? Kies dan voor high, dan is de kip in 3 tot 4 uur gaar. Zorg dat de kip een kerntemperatuur van minimaal 75 °C bereikt voor een veilige bereiding.. <h4> Dikkere saus maken? </h4> Voeg voor een dikkere saus 30 min. voor het einde een papje van 2 el maïzena en 2-3 el water toe.. <h4> Wat serveer je bij slowcooker kip? </h4> • Nasi goreng </br> • Roergebakken groenten zoals paksoi, peultjes of broccoli </br> • Atjar tjampoer </br> • Gebakken uitjes </br> • Seroendeng </br> • Kroepoek </br> • Komkommer in zoetzuur . <h4> Bewaaradvies </h4> Laat de kip eerst volledig afkoelen. Bewaar daarna in een goed afgesloten bakje in de koelkast, waar het 2 tot 3 dagen houdbaar blijft. Wil je het langer bewaren? Vries de kip in en gebruik het binnen 3 maanden. Verwarm voor gebruik altijd goed door tot minimaal 75 °C.. <h4>Hoelang moet kip in de slowcooker? </h4> Kip heeft in de slowcooker op de lage stand (low) meestal 6 tot 7 uur nodig om gaar en mals te worden. Op de hoge stand (high) is de kip sneller klaar: in ongeveer 3 tot 4 uur.. <h4>Is het beter om kip op de lage of hoge stand te koken in de slowcooker?</h4> Koken op de lage stand geeft meestal het beste resultaat. De kip gaart langzaam, blijft sappiger en wordt malser dan op de hoge stand.. <h4>Wat gebeurt er als je vlees niet bruin bakt voordat je het in de slowcooker doet? </h4> Het vlees wordt wel gaar, maar mist de diepe, geroosterde smaak en de mooie bruine kleur. Aanbraden zorgt voor extra aroma’s door karamellisatie en maakt het gerecht rijker van smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 377 kcal
vet 3 gram
verzadigd vet 1 gram
koolhydraten 42 gram
eiwit 44 gram