4 personen
gemiddeld
50 min.
hoofdgerecht
home recepten Jambalaya-soep

Jambalaya-soep

ingrediënten


50 min
4 personen
hete pepersaus

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

300 gram diepvrieswokgarnalen

dit product is niet beschikbaar

1 liter visbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

1 rookworst

dit product is niet beschikbaar

100 gram zilvervliesrijst

dit product is niet beschikbaar

courgette

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 laurierblaadje

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote (soep)pan en bak hierin de ui, bleekselderij, knoflook, laurier en tijm circa 5 minuten.
  • 2 Voeg de courgette, rijst en worst toe en bak circa 3 minuten. Bestrooi met de bloem en bak nog 2 minuten.
  • 3 Voeg de tomatenblokjes toe en giet de bouillon erbij. Kook de soep op een lage stand tot de rijst gaar is en roer regelmatig door.
  • 4 Voeg de garnalen toe en warm 2 minuten door. Verdeel de soep over kommen.
  • 5 Bestrooi met de peterselie en voeg eventueel een paar druppels pepersaus toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 605 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 31 gram