gemiddeld
25 min.
bijgerecht
home recepten Kaas'gehakt'ballen

Kaas'gehakt'ballen

ingrediënten


25 min
50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

paneermeel
2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

125 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

theelepel maggi

dit product is niet beschikbaar

theelepel Marmite

dit product is niet beschikbaar

5 sneeën bruinbrood

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

1 sjalot

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Meng met de broodblokjes.
  • 2 Verdeel de marmite over het brood en schep de kaas, 2 eetlepels bieslook en mosterd erdoor. Voeg de eieren en wat paneermeel toe en kneed tot een stevige massa. Vorm er 4 ballen van en rol deze door wat paneermeel.
  • 3 Verhit de rest van de olie met de boter en bak hierin op een middelhoge stand de ‘gehaktballen’ in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bieslook.
  • 4 Lekker met een spruitjesstamppot (kijk voor diverse recepten elders op boodschappen.nl).

bereidingstip

Vervang de belegen kaas in dit recept door komijnekaas.. Voeg geroosterde sesamzaadjes toe aan het paneermeel.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.

wijnadvies

Côtes du Rhône Blason.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 420 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 16 gram