- 1 Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin het sjalotje en de knoflook. Meng met de broodblokjes.
- 2 Verdeel de marmite over het brood en schep de kaas, 2 eetlepels bieslook en mosterd erdoor. Voeg de eieren en wat paneermeel toe en kneed tot een stevige massa. Vorm er 4 ballen van en rol deze door wat paneermeel.
- 3 Verhit de rest van de olie met de boter en bak hierin op een middelhoge stand de ‘gehaktballen’ in 12-15 minuten goudbruin en gaar. Bestrooi met de rest van de bieslook.
- 4 Lekker met een spruitjesstamppot (kijk voor diverse recepten elders op boodschappen.nl).
bereidingstip
Vervang de belegen kaas in dit recept door komijnekaas.. Voeg geroosterde sesamzaadjes toe aan het paneermeel.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.
wijnadvies
Côtes du Rhône Blason.