2 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kaasrisotto met broccoli

Kaasrisotto met broccoli

ingrediënten


bestellen
25 min
2 personen
100 milliliter kookroom light
15 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 5.29

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
1 ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45
150 gram risottorijst

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.59
200 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
600 milliliter groentebouillon

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.59
75 gram Parmezaanse kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.79

  • 1 Smelt in een hapjespan de boter. Fruit de ui en knoflook 1 min. Schep de risottorijst erdoor en bak tot de korrels glanzen en glazig zijn.
  • 2 Snijd de broccoliroosjes in stukjes van 1 tot 2 cm. Schep door de rijst. Voeg de bouillon in 2 porties toe. Laat de rijst de bouillon zachtjes kokend opnemen voordat je een volgende portie toevoegt. Kook de rijst met de broccoli in 18-20 min. zachtjes gaar. Voeg indien nodig extra water toe.
  • 3 Neem de pan van de warmtebron. Voeg de kookroom en 50 g kaas toe. Breng de risotto op smaak met peper.
  • 4 Schep de risotto op 2 borden. Bestrooi met de rest van de kaas of serveer deze apart erbij.

bereidingstip

Liever met vlees? Voeg met de kookroom 150 g hamreepjes toe.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 578 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 66 gram
eiwit 26 gram