uitdagend
18 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Kattentongen

Kattentongen

ingrediënten


18 min
150 gram pure chocolade

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

3 eiwitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

150 gram zachte boter

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verhit de oven voor op 200°C. Klop de boter met de poedersuiker in circa 2 minuten romig met een mixer.
  • 2 Voeg de eiwitten toe en klop 1 minuut tot ze goed zijn opgenomen. Voeg de bloem, vanillesuiker en een snufje zout toe en klop alles nog circa 1 minuut tot een luchtig beslag.
  • 3 Vul de spuitzak met een gladde spuitmond met het beslag en spuit gelijkmatige repen van 1 bij 6 centimeter op de bakplaat, met een tussenruimte van 5 centimeter.
  • 4 Bak de kattentongen in het midden van de oven in 6-7 minuten gaar met een lichtbruin randje. Laat afkoelen.
  • 5 Smelt intussen de chocolade au bain-marie of 2 minuten in de magnetron op 800 watt. Doop een uiteinde van de kattentongen in de chocolade en laat afkoelen.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 125 kcal
vet 7 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 14 gram
eiwit 2 gram