4 personen
gemiddeld
30 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Kibbeling met tartaarsaus

Kibbeling met tartaarsaus

ingrediënten


30 min
4 personen
citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels zure room

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels mayonaise

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel kappertjes

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

1 handje verse dragon

dit product is niet beschikbaar

1 handje platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

6 augurken

dit product is niet beschikbaar

1 kleine ui

dit product is niet beschikbaar

zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar

600 gram kabeljauwfilets

dit product is niet beschikbaar

1 ei

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter bier

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

keukenpapier

  • 1 Meng de ingrediënten voor de tartaarsaus en breng op smaak met zout en peper. Meng 200 g bloemmet het bier en ei tot een glad beslag.
  • 2 Wentel de kabeljauw kort door de rest van de bloem en vervolgens door het bierbeslag. Verhit een pan met een laag zonnebloemolie tot 185°C en frituur hierin de vis goudbruin.
  • 3 Laat uitlekken op keukenpapier. Serveer de kibbeling met de tartaarsaus.

bereidingstip

<h4>Welke vis wordt gebruikt voor kibbeling?</h4>Voor kibbeling wordt meestal kabeljauw of koolvis gebruikt. Deze vissoorten hebben stevig, wit visvlees dat goed geschikt is om te frituren en een milde smaak heeft.<br><br><h4>Kan ik kibbeling in de oven maken?</h4>Ja, kibbeling kan in de oven worden bereid, al geeft frituren het meest knapperige resultaat. In de oven wordt het iets minder krokant maar wel lichter.

wijnadvies

Kies bij dit recept voor de biologische Eco Balance Chardonnay uit Chili.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 745 kcal
vet 40 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 52 gram
eiwit 38 gram