4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kikkererwtenstoof met nectarine en citroen-couscous

Kikkererwtenstoof met nectarine en citroen-couscous

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel munt

dit product is niet beschikbaar

100 gram blanke amandelen

dit product is niet beschikbaar

2 perziken

dit product is niet beschikbaar

2 nectarines

dit product is niet beschikbaar

275 gram couscous

dit product is niet beschikbaar

2 citroenen

dit product is niet beschikbaar

1 blik kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

1 blik tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

2 paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 rode puntpaprika’s

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olijfolie in een wok of hapjespan en bak hierin de paprika, ui, komijn en kaneel circa 3 minuten. Voeg de tomaten­ blokjes en kikkererwten toe en stoof zachtjes 10 minuten.
  • 2 Rasp de schil van 1 citroen en pers beide citroenen uit. Schenk 350 ml heet water op de couscous en laat afgedekt 5 minuten wellen.
  • 3 Roer de couscous los met een vork en voeg citroenrasp en ­sap toe. Schep de nectarines door de stoof. Serveer de stoof met de couscous en bestrooi met de amandelen en munt.

bereidingstip

Vervang de couscous in dit recept door bulgur of quinoa.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 80 gram
eiwit 22 gram