4 personen
gemiddeld
90 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip cacciatore met paddenstoelen

Kip cacciatore met paddenstoelen

ingrediënten


90 min
4 personen
300 gram rijst

dit product is niet beschikbaar

2 blikken tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter rode wijn

dit product is niet beschikbaar

300 gram champignons

dit product is niet beschikbaar

rode peper

dit product is niet beschikbaar

2 takjes rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels peterselie

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

1 wortel

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

6 kippenpoten

dit product is niet beschikbaar

6 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit de olie in een grote pan en bak hierin de kippenbouten op middelhoge stand een voor een aan beide kanten in circa 8 minuten goudbruin. Neem de kip uit de pan en houd apart.
  • 2 Zet de warmtebron laag en voeg de ui, wortel en bleekselderij toe aan het bakvet. Bak al roerend circa 10 minuten.
  • 3 Voeg de knoflook, peterselie, rozemarijn en rode peper toe en bak nog 5 minuten. Voeg de champignons toe en bak 8 minuten mee.
  • 4 Giet de wijn erbij en kook tot ongeveer de helft van de wijn is ingekookt. Voeg de tomaten toe en kook circa 20 minuten op een lage stand.
  • 5 Voeg de kip weer toe en zorg ervoor dat de saus de kip helemaal bedekt. Stoof circa 30 minuten afgedekt op een lage stand, tot het vlees gaar is.
  • 6 Kook intussen de rijst en serveer de stoof met de rijst.

wijnadvies

Bij deze jachtschotel schenk je Sensi Chianti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 655 kcal
vet 22 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 76 gram
eiwit 28 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté