- 1 Rasp de schil van 2 citroenen en pers de vruchten uit. Snijd de overige citroen in partjes.
- 2 Meng de helft van het citroensap en de helft van de citroenrasp met de knoflook, komijn, zout en peper. Wrijf de kip in met dit mengsel.
- 3 Verhit 3 eetlepels olijfolie in een braadpan en bak hierin de kip lichtbruin. Voeg 150 ml bouillon toe en stoof met deksel op de pan circa 30 minuten.
- 4 Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de bosui tot deze gaat kleuren. Voeg de rest van het citroensap, -rasp en bouillon toe en breng aan de kook.
- 5 Voeg de gehakte munt en couscous toe. Roer en laat de couscous van de warmtebron af 7-8 minuten wellen.
- 6 Serveer de couscous met de kip. Garneer met de partjes citroen en blaadjes munt.
bereidingstip
Lekker met een wortelsalade: meng grof geraspte of in linten geschaafde wortel met rozijnen, peterselie en een dressing van olijfolie, citroensap, een mespuntje gemalen komijn, zout en peper.