4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met geitenkaas en bacon

Kip met geitenkaas en bacon

ingrediënten


30 min
4 personen
2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

100 gram bacon

dit product is niet beschikbaar

100 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

50 gram blanke rozijnen
snufje zout

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Meng de honing, versgemalen peper en de rozijnen door de geitenkaas. Verhit de boter en braad hierin de kipfilets rondom goudbruin. Bestrooi ze met peper en zout.
  • 2 Leg elke kipfilet op een stuk aluminiumfolie. Bak de plakjes ontbijtspek kort in het braadvet van de kip.
  • 3 Verdeel het kaasmengsel over de filets, leg de plakjes spek erop en vouw de pakketjes goed dicht. Leg ze 20 minuten in het midden van de oven.
  • 4 Schaaf intussen de gewassen courgettes in lange linten en roerbak deze met de knoflook en zout in hete olijfolie.
  • 5 Serveer de kipfilets op een bedje van courgette en presenteer er stokbrood bij.

wijnadvies

Neem een verfrissende witte wijn: Soave, Bordeaux Blanc, Bergerac Blanc of een droge Sauvignon Blanc uit Zuid-Afrika (9-11°C).


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 575 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 16 gram
koolhydraten 26 gram
eiwit 43 gram
Terugroepactie | Kips Vega Paté