4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met romige mosterdsaus, kriel & sperziebonen

Kip met romige mosterdsaus, kriel & sperziebonen

ingrediënten


20 min
4 personen
3 eetlepels bieslook

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde dragon

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter kookroom light
2 eetlepels grove mosterd

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels bloem

dit product is niet beschikbaar

2 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

2 kipfilets

dit product is niet beschikbaar

600 gram sperziebonen

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram krieltjes
60 gram roomboter

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit 30 g roomboter in een koekenpan en bak de krieltjes met zout en peper in ca. 15 min. goudgeel. Schep regelmatig om. Kook intussen de sperziebonen in 8 min. beetgaar.
  • 2 Verhit de overige roomboter in een hapjespan en bak de kip met zout en peper in ca. 3 min. rondom lichtbruin en gaar. Voeg de sjalot toe en bak 2 min. mee. Voeg de bloem toe en laat 3 min. garen. Roer de mosterd, kookroom, dragon en 200 ml heet water erdoor. Breng aan de kook en laat 5 min. zachtjes garen. Roer 2 el bieslook door de saus en breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Serveer de krieltjes en sperziebonen met de kip in mosterdsaus. Bestrooi met de rest van de bieslook.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 534 kcal
vet 18 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 54 gram
eiwit 33 gram