4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Kip met za’atar en kruidendressing

Kip met za’atar en kruidendressing

ingrediënten


15 min
4 personen
theelepel chilipepervlokken

dit product is niet beschikbaar

125 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 handje peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje koriander

dit product is niet beschikbaar

3 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels za'atar
4 kipkarbonades
4 kippenbouten

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

2 courgettes

dit product is niet beschikbaar

2 rode paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 venkelknollen
zonnebloemolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

braadslede

  • 1 Verwarm de oven voor op 210ºC. Giet een scheutje zonnebloemolie in de braadslede en zet 5 minuten in de oven. Schep de venkel, paprika, courgette en ui erin en leg de kippenbouten erop. Bestrooi met zout, peper en 3 eetlepels za’atar.
  • 2 Sprenkel nog wat zonnebloemolie over de kip en rooster 30-35 minuten in het midden van de oven, tot de kip gaar is.
  • 3 Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar. Schep de kip uit de braadslede op borden en bestrooi met de rest van de za’atar. Schep de helft van de kruidendressing door de groenten.
  • 4 Serveer de groenten bij de kip en geef de rest van de dressing apart erbij. Lekker met een groene salade en Turks brood.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 690 kcal
vet 58 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 23 gram