4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
recepten Kip parmigiana met aardappeltjes en salade

Kip parmigiana met aardappeltjes en salade

ingrediënten


25 min
4 personen
2 eetlepels balsamicoazijn

dit product is niet beschikbaar

150 gram gemengde sla

dit product is niet beschikbaar

1 takje rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

800 gram aardappelpartjes

dit product is niet beschikbaar

1 bol mozzarella

dit product is niet beschikbaar

50 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

350 gram tomatensaus
4 kipschnitzels

dit product is niet beschikbaar

6 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC. Verhit 2 eetlepels olie in een koekenpan op een hoge stand en bak hierin de kipschnitzels in circa 4 minuten rondom goudbruin.
  • 2 Meng intussen de tomatensaus met de knoflook en Italiaanse kruiden en schep in een ovenschaal. Leg de kipschnitzels op de tomatensaus, bestrooi met de Parmezaanse kaas en scheur de mozzarella erover.
  • 3 Bak circa 15 minuten in de oven. Verhit intussen 2 eetlepels olijfolie in dezelfde koekenpan en bak hierin de aardappelpartjes met de rozemarijn in circa 10 minuten gaar en goudbruin.
  • 4 Doe de gemengde salade in een kom en besprenkel met de azijn en de rest van de olijfolie. Serveer de gegratineerde kip met de aardappeltjes en salade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 770 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 11 gram
koolhydraten 53 gram
eiwit 33 gram