4 personen
gemiddeld
40 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

Kipsaté met bleekselderij en gepofte aardappel

ingrediënten


bestellen
40 min
4 personen
2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels arachideolie

dit product is niet beschikbaar

snufje cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

stukje gemberwortel

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels ketjap manis

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

snufje chilipoeder

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

3 eetlepels wokolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

500 gram kipfilets

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

4 aardappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

100 gram pistachenoten

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

struik bleekselderij

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 sinaasappels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 eetlepels koriander

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

250 milliliter kwark

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

2 teentjes knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen


benodigdheden

satéprikker

aluminiumfolie

  • 1 Meng het citroensap met de ketjap, gember, cayennepeper en olie.
  • 2 Marineer hierin de kipfilet circa 20 minuten.
  • 3 Week intussen houten satéprikkers in water zodat ze niet verbranden.
  • 4 Prik de aardappels goed in met een vork en leg ze in een cirkel op een bord.
  • 5 Gaar 6-8 minuten in de magnetron op 800 Watt.
  • 6 Laat de aardappels buiten de magnetron, verpakt in aluminiumfolie, nagaren.
  • 7 Meng de ingrediënten voor de salade.
  • 8 Schep de helft van de dressing door de salade en breng op smaak met zout en peper.
  • 9 Rijg de repen kipfilet aan de prikkers en rooster de spiesen 3- 4 minuten per kant in een hete koekenpan, grillpan of op de barbecue.
  • 10 Snijd een kant van de aardappels in en verdeel de rest van de dressing erover.
  • 11 Bestrooi de kipsaté met de pistachenoten.
  • 12 Serveer met de aardappels en de bleekselderijsalade.

bereidingstip

Voeg 2 eetlepels melk toe als de dressing voor de salade te dik is.. Vervang de bleekselderij door dunne reepjes knolselderij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 445 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 35 gram
eiwit 13 gram