4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Kipschnitzel Milanese

Kipschnitzel Milanese

ingrediënten


25 min
4 personen
1 theelepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

2 eieren

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

400 gram tomatenblokjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

50 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

100 gram bloem

dit product is niet beschikbaar

4 kipfilets

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

lage ovenschaal

  • 1 Snijd de kipfilets horizontaal door en sla ze plat tussen vershoudfolie. Verwijder de folie en bestrooi met zout en peper.
  • 2 Verwarm de ovengrill. Haal de kip door de bloem. Verhit de boter en bak hierin de kipschnitzels in circa 3 minuten per kant goudbruin. Leg ze naast elkaar in een lage ovenschaal.
  • 3 Voeg aan het bakvet de olijfolie toe en fruit hierin de ui en knoflook.
  • 4 Voeg de tomatenblokjes met sap en tijm toe. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de saus en laat iets inkoken.
  • 5 Meng de eieren met de Parmezaanse kaas en de oregano. Verdeel dit eimengsel over de schnitzels en gratineer ze (niet te dicht) onder de hete ovengrill.
  • 6 Serveer de kipschnitzels met de tomatensaus. Serveer met tagliatelle of spaghetti.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 510 kcal
vet 25 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 23 gram
eiwit 47 gram