2 personen
eenvoudig
15 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Komkommersoep met gerookte kip en dille

Komkommersoep met gerookte kip en dille

ingrediënten


15 min
2 personen
150 gram gerookte kipfilets

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels dille

dit product is niet beschikbaar

1 limoen

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter yoghurt

dit product is niet beschikbaar

3 sjalotjes

dit product is niet beschikbaar

1 grote komkommer

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Pureer de komkommer met de sjalotjes, yoghurt, bouillon, mosterd, limoensap en 1 eetlepel dille in een blender of met een staafmixer tot een soep.
  • 2 Breng op smaak met zout en peper.
  • 3 Zet de soep afgedekt in de koelkast, dit kan ook een dag van tevoren.
  • 4 Verdeel de koude soep over kommen of glazen en verdeel de kipreepjes erover. Bestrooi met de rest van de dille.

bereidingstip

Vervang in dit recept de dille door bieslook of bosui. . Gebruik geraspte mierikswortel in plaats van mosterd. . <h4>Smaak en tips</h4> De komkommer geeft de soep een lichte, verfrissende smaak, terwijl de gerookte kip en dille een heerlijke hartigheid en diepte toevoegen. Je kunt de soep ook een beetje pittiger maken met een snufje cayennepeper of wat citroensap voor extra frisheid.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 235 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 15 gram
eiwit 27 gram