gemiddeld
30 min.
kooktechniek
home recepten Kooktechniek: hartige gelei

Kooktechniek: hartige gelei

  • 1 Verwarm 1 pot vlees- of gevogeltefond met 100 ml water en 4 eetlepels madeira of rode wijn. Week intussen 6 blaadjes gelatine in een laagje koud water.
  • 2 Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze al roerend op in de warme fond. De fond mag nu niet meer koken. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend wat afkoelen.
  • 3 Bekleed een schaal met vershoudfolie en giet de bouillon erin. Laat opstijven en helemaal afkoelen. Bekleed met een laagje folie en laat verder opstijven in de koelkast.
  • 4 Neem de gelei met de folie uit de schaal. Trek de folie eraf en snijd de gelei in reepjes.

bereidingstip

Serveer bij een koud voorgerecht, paté of vlees.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram