online bestelgemak in je buurt? voor 10:00 besteld vandaag in huis

0 personen
gemiddeld
20 min.
voorgerecht, bijgerecht, kooktechniek
Recepten Kooktechniek: kruidentempura

Kooktechniek: kruidentempura

  • 1 Splits 1 ei. Klop het eiwit met een snuf zout in een schone kom bijna stijf.
  • 2 Klop de eidooier los met 150 gram bloem, 25 gram maizena en 1/2 theelepel bakpoeder en klop met een garde 250 ml ijskoud koolzuurhoudend mineraalwater erdoor.
  • 3 Klop het eiwit door het beslag. Verhit 500 ml frituurolie tot 180ºC in een hoge (frituur)pan.
  • 4 Knip de lange stelen van een bosje verse groene kruiden als basilicum, peterselie en/of koriander af. Haal de kruiden lichtjes door het beslag en laat in de olie glijden. Frituur de kruidentempura tot ze boven komen drijven, maar nog niet bruin zijn. Pas op, dit kan spatten.

bereidingstip

Serveer als voor- of bijgerecht bij vis en vlees.


voedingswaarde

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram