gemiddeld
30 min.
kooktechniek
recepten Kooktechniek: zoete wijngelei

Kooktechniek: zoete wijngelei

  • 1 Verwarm 500 ml zoete witte wijn met 100 gram suiker en 1 opengesneden vanillestokje en laat op een lage stand circa 30 minuten trekken. Verwijder het vanillestokje. Week intussen 6 blaadjes gelatine in een laagje koud water.
  • 2 Knijp de gelatineblaadjes uit en los deze al roerend op in de warme wijn. De wijn mag nu niet meer koken. Neem de pan van de warmtebron en laat al roerend wat afkoelen.
  • 3 Bekleed een schaal met vershoudfolie en giet de wijn erin. Laat opstijven en helemaal afkoelen. Bekleed met een laagje folie en laat verder opstijven in de koelkast.
  • 4 Neem de gelei met de folie uit de schaal. Trek de folie eraf en snijd de gelei in kleine blokjes.

bereidingstip

Serveer bij een nagerecht, paté of stoofpeertjes.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 0 kcal
vet 0 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 0 gram
eiwit 0 gram
Terugroepactie | SPAR palingworst
Terugroepactie | SPAR sandwich pittige kip