4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mac & cheese met bloemkoolsaus

Mac & cheese met bloemkoolsaus

ingrediënten


bestellen
20 min
4 personen
700 gram bloemkolen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.05
300 gram grote macaroni

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.65
250 gram spekblokjes

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.78
1 teentje knoflook

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.55
100 milliliter melk

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.19
2 eetlepels gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar, kies hieronder een alternatief

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.45

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.95

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.07
150 gram belegen kaas

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.09
2 eetlepels broodkruim

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69
2 eetlepels paneermeel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.69

benodigdheden

blender

staafmixer

ovenschaal

  • 1 Verwarm de ovengrill voor. Kook de bloemkool in circa 15 minuten gaar in water met zout. Kook intussen de macaroni.
  • 2 Bak de spekblokjes goudbruin en knapperig in een droge, hete koekenpan. Pureer in een blender of met een staafmixer de helft van de bloemkool, de knoflook, melk, rozemarijn en de helft van de kaas tot een gladde saus. Breng op smaak met flink wat zout en peper.
  • 3 Schep de macaroni in de ovenschaal en verdeel de spekblokjes en overige bloemkool erover. Schenk de bloemkoolsaus erover en roer door. Bestrooi met de overige kaas en het broodkruim en zet de schaal circa 15 minuten onder de hete grill, tot de kaas goudbruin is.

bereidingstip

Liever zonder vlees? Vervang het spek in dit recept dan door gehakte walnoten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 625 kcal
vet 26 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 63 gram
eiwit 32 gram