4 personen
gemiddeld
15 min.
lunch
home recepten Makreelsalade met groene appel en gegrilde nectarine

Makreelsalade met groene appel en gegrilde nectarine

ingrediënten


15 min
4 personen
300 gram gerookte makreelfilets

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels kappertjes

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

2 groene appels

dit product is niet beschikbaar

1 little gem
1 kleine romainesla
1 limoen

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels wittewijnazijn

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 nectarines

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Verhit een grillpan. Bestrijk de plakjes nectarine met 1 eetlepel olie en gril 1-2 minuten aan beide kanten op een hoge stand.
  • 2 Meng de azijn met limoenrasp, -sap en de rest van de olijfolie. Breng de dressing op smaak met zout en veel peper.
  • 3 Meng de sla met de appel, ui en kappertjes. Giet de dressing over de salade en meng goed. Leg de salade op een schaal en verdeel de makreel en gegrilde nectarine erover.

wijnadvies

De Australische blend van Chardonnay en Semillon van Stoney Creek is de ideale begeleider van deze makreelsalade.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 230 kcal
vet 15 gram
verzadigd vet 3 gram
koolhydraten 16 gram
eiwit 6 gram