4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Marokkaanse harira

Marokkaanse harira

ingrediënten


30 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

150 gram kikkererwten

dit product is niet beschikbaar

150 gram linzen

dit product is niet beschikbaar

600 gram gepelde tomaten

dit product is niet beschikbaar

1 liter vleesbouillon

dit product is niet beschikbaar

250 gram preien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

4 takjes bladselderij

dit product is niet beschikbaar

4 takjes koriander

dit product is niet beschikbaar

2 uien

dit product is niet beschikbaar

1 blikje tomatenpuree

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

theelepel gemberpoeder (djahé)

dit product is niet beschikbaar

theelepel kaneelpoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel cayennepeper

dit product is niet beschikbaar

theelepel chilipoeder

dit product is niet beschikbaar

theelepel komijnpoeder (djinten)

dit product is niet beschikbaar

500 gram runderriblappen
500 gram hacheevlees

dit product is niet beschikbaar

500 gram sukadelappen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Meng het vlees met de komijn, chilipoeder, kaneel, gember, zout en peper. Verhit de olijfolie in een soeppan en bak hierin het vlees rondom lichtbruin.
  • 2 Voeg de tomatenpuree, ui, koriander, bladselderij, peterselie en prei toe en bak alles 2-3 minuten mee. Giet de bouillon erbij en kook zachtjes 1 uur, tot het vlees bijna gaar is.
  • 3 Schep de gepureerde tomaten, linzen, kikkererwten en het citroensap erdoor en kook zachtjes 20-25 minuten verder. Lekker met Turks brood, pide of pitabroodjes.

bereidingstip

Vervang de komijn, chilipoeder, kaneel en gemberpoeder in dit recept door 1 eetlepel ras el hanout.. Neem bleekselderij in plaats van prei.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 515 kcal
vet 27 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 30 gram
eiwit 34 gram