4 personen
gemiddeld
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane auberginegratin

Mediterrane auberginegratin

ingrediënten


20 min
4 personen
200 gram kruidenroomkaas

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas naturel

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel Italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

4 eetlepels verse peterselie

dit product is niet beschikbaar

5 tomaten

dit product is niet beschikbaar

500 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

2 aubergines

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

ovenschaal

aluminiumfolie

  • 1 Verwarm de oven voor op 190°C. Bestrijk de aubergine- plakken met olijfolie en leg ze op een bakplaat.
  • 2 Bak de aubergine circa 15 minuten in het midden van de oven tot de plakken goudbruin zijn en bestrooi met zout en peper.
  • 3 Verhit een beetje olijfolie en fruit hierin de uien- ringen en knoflook 2-3 minuten.
  • 4 Leg de helft van de aardappelschijfjes in de ovenschaal en maak daarop een laagje met aubergine, ui en tomaat. Verdeel de kruiden en roomkaas erover en dek af met de rest van de aardappelschijfjes.
  • 5 Bestrijk of besprenkel de bovenlaag met de rest van de olijfolie. Bak de gratin 35-40 minuten in het midden van de oven. Dek eventueel af met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

bereidingstip

Let op: de zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 450 kcal
vet 29 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 10 gram