4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Mediterrane plaattaart met geitenkaas

Mediterrane plaattaart met geitenkaas

ingrediënten


15 min
4 personen
75 rucola

dit product is niet beschikbaar

200 gram zachte geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 bakje cherry-/kerstomaatjes

dit product is niet beschikbaar

100 gram zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

100 gram tomatentapenade

dit product is niet beschikbaar

1 blik croissantdeeg

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde tijm

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels verse tijm

dit product is niet beschikbaar

6 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 rode uien

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 2 Verhit 4 eetlepels olijfolie en fruit hierin de uienringen met de helft van de knoflook 4-5 minuten.
  • 3 Bestrooi met zout, schep de tijm erdoor en laat afkoelen.
  • 4 Rol het deeg, eventueel in 2 stukken, uit en bekleed de bakplaat ermee.
  • 5 Duw de deegnaden tegen elkaar aan.
  • 6 Bestrijk het deeg met de tapenade en verdeel de uien en olijven erover.
  • 7 Leg de tomaatjes erop met de snijzijde naar boven en bestrooi met peper.
  • 8 Verdeel de geitenkaas erover en bak de taart 12-13 minuten in het midden van de oven.
  • 9 Meng de rest van de olijfolie met de overige knoflook, zout en peper.
  • 10 Neem de taart uit de oven, verdeel de rucola erover en besprenkel met de knoflookolie.

bereidingstip

Neem deeg voor hartige taart in plaats van croissantdeeg.. Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 760 kcal
vet 54 gram
verzadigd vet 17 gram
koolhydraten 49 gram
eiwit 17 gram