-
1
Verwarm de oven voor op 100ºC.
Klop de eiwitten met een snufje
zout en eventueel de kleurstof in
een vetvrije kom.
-
2
Voeg geleidelijk de
suiker toe en klop stijf tot de suiker
is opgelost. Spatel de poedersuiker
erdoor.
-
3
Verdeel het eiwitschuim over
het bakpapier tot een plak van circa
2,5 cm dik. Droog circa 1 uur in de
oven tot het schuim droog is en aan
de onderkant stevig.
-
4
Laat afkoelen in
de oven. Verkruimel de koekjes in een
keukenmachine of blender fijn.
-
5
Smelt
de boter en meng het koekkruim erdoor. Vet de kookringen in en zet ze op 2 borden.
Schep het koekjesmengsel erin en
druk aan met de vochtige achterkant
van een lepeltje.
-
6
Zet de borden in de
koelkast. Week de gelatine in koud
water.
-
7
Snijd het vanillestokje open
en schraap het merg eruit. Breng het vanillestokje, de vanillemerg, slagroom
en suiker aan de kook.
-
8
Knijp
de gelatine uit en voeg deze met de
likeur toe aan het roommengsel. Roer
zonder te koken tot de gelatine is opgelost.
-
9
Verwijder het vanillestokje en
laat het mengsel een beetje afkoelen
tot het lobbig
wordt. Verdeel dan over
de koekbodems en laat circa 2 uur
opstijven in de koelkast.
-
10
Breek de
meringue in grove stukken. Verwijder
de kookringen
van de taartjes en
stapel het schuim op de bovenkant.
bereidingstip
Vervang de panna cotta door kwark
met limoncello of citroenijs.