4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Paccheri con funghi

Paccheri con funghi

ingrediënten


20 min
4 personen
1 eetlepel platte peterselie

dit product is niet beschikbaar

1 handje basilicum

dit product is niet beschikbaar

100 gram Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

125 gram groene pesto

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

150 gram oesterzwammen

dit product is niet beschikbaar

200 gram gemengde paddenstoelen

dit product is niet beschikbaar

100 gram pancetta

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar

300 gram paccheri

  • 1 Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • 2 Bak intussen de pancetta krokant in een droge, hete koekenpan en houd apart. Snijd of scheur alle paddenstoelen iets kleiner. Verhit de olie en bak hierin de gemengde paddenstoelen 2 minuten. Voeg de oesterzwammen toe en bak ze 1 minuut mee.
  • 3 Giet de pasta af en laat uitlekken. Schep de pesto en de pasta door de paddenstoelen.
  • 4 Breek of knip de pancetta in stukjes en bestrooi met de Parmezaanse kaas over de pasta. Garneer met basilicum of peterselie.

bereidingstip

Vervang de pancetta in dit recept door rauwe ham of ontbijtspek.. Breid het gerecht uit met 1 wortel en 1 stengel bleekselderij, in kleine stukjes, en bak deze circa 3 minuten voordat je de paddenstoelen toevoegt.. <h4>Wat zijn paccheri?</h4>Paccheri zijn grote, brede pastabuizen uit de Italiaanse keuken, vooral populair in Zuid-Italië. Door hun formaat houden ze sauzen goed vast, waardoor ze ideaal zijn voor rijke tomatensauzen, ragù of gevulde pastagerechten.<br><br><h4>Welke paddenstoelen passen goed bij dit gerecht?</h4>Champignons en porcini passen hier goed bij en zorgen voor een volle, aardse smaak. Ze geven extra diepgang aan het gerecht.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 665 kcal
vet 32 gram
verzadigd vet 10 gram
koolhydraten 61 gram
eiwit 32 gram