4 personen
eenvoudig
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met broccoli

Pasta met broccoli

ingrediënten


25 min
4 personen
1 citroen

dit product is niet beschikbaar

200 gram roomkaas

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

400 gram spinazie

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

40 gram pijnboompitten

dit product is niet beschikbaar

150 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

400 gram broccoliroosjes

dit product is niet beschikbaar

1 ui

dit product is niet beschikbaar

350 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snipper intussen de ui. Snijd de broccoliroosjes grof en de peultjes in stukjes.
  • 2 Rooster in een droge, hete koekenpan de pijnboompitten goudgeel, schud ze op een bord en laat afkoelen.
  • 3 Verhit intussen de olie in de koekenpan en bak hierin de ui en broccoli 5 min. op een hoge stand. Roer regelmatig. Voeg de spinazie handje voor handje toe en laat deze slinken. Voeg de peultjes toe en bak 2-3 min. mee.
  • 4 Voeg de roomkaas toe en roer tot de kaas is gesmolten. Voeg zoveel bouillon toe als nodig is voor een smeuïge saus en verwarm nog 3 min. Boen intussen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de helft van de vrucht uit.
  • 5 Giet de pasta af, laat uitlekken en schep door de saus. Breng op smaak met het citroenrasp en-sap en zout en peper. Bestrooi met de pijnboompitten.

bereidingstip

In dit recept bak je de broccoli direct mee met de ui, zodat de groente lekker beetgaar blijft. Wil je de broccoli eerst koken voor een zachtere smaak? Kook de roosjes dan 2 minuten voor, spoel ze koud af en voeg ze daarna toe aan de pan. Zo behoud je de kleur én wordt de broccoli net iets milder.. <h4>Varieer met je pasta</h4> Penne is ideaal voor deze saus, maar ook fusilli, farfalle of tagliatelle doen het goed. Zin in iets voedzamers? Volkorenpasta of linzenpasta maakt het gerecht nog vezelrijker en vult goed. Let wel op de kooktijden: die kunnen iets afwijken. . <h4>Veganistische broccoli-pasta maken</h4> De roomkaas zorgt voor de romigheid, maar er zijn makkelijke plantaardige alternatieven. Denk aan plantaardige roomkaas, haverroom of gewoon wat extra bouillon. Roer op het eind een beetje edelgistvlokken door de saus voor een kaasachtige smaak zonder zuivel. . <h4>Pasta met broccoli bewaren</h4> Heb je over? Laat de pasta volledig afkoelen en bewaar maximaal 2 dagen in een afgesloten bewaardoos in de koelkast. Opwarmen doe je op laag vuur met een scheutje water of bouillon, zodat de saus weer smeuïg wordt. Deze pasta is minder geschikt om in te vriezen vanwege de roomkaas. . <strong>Let op </strong>De zuivel in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan zuivel met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 470 kcal
vet 20 gram
verzadigd vet 7 gram
koolhydraten 50 gram
eiwit 15 gram