- 1 Kook de pasta beetgaar in water met zout. Stoom intussen boven een pan kokend water in een vergiet of stoommandje de broccoli, courgette en peultjes 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.
- 2 Kook de doperwten 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
- 3 Verwarm de olie met de bouillon. Voeg de groenten toe, schep om en verwarm. Giet de kookroom erbij en voeg de gemengde kruiden, zout en peper toe. Verwarm zonder te koken.
- 4 Giet de pasta af. Schep de groentesaus op de pasta en verdeel de kaas erover.
bereidingstip
Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Moet ik de groene groenten vooraf koken?</h4>Nee, dat is niet nodig. De meeste groene groenten garen snel tijdens het bakken of meekoken met de pasta. Zo blijven ze knapperig en behouden ze hun frisse kleur.<br><br><h4>Hoe voorkom ik dat de groenten te gaar worden?</h4>Voeg de groenten pas laat toe en bak of kook ze kort. Houd ze in beweging en proef tussendoor. Zo blijven ze beetgaar en fris van smaak.<br><br><h4>Welke pastasoort werkt het beste bij groene groenten?</h4>Korte pasta zoals penne, fusilli of farfalle werkt het beste. Deze vormen nemen de saus goed op en mengen makkelijk met de groenten. Ook tagliatelle kan, voor een wat luxere uitstraling.<br><br><h4>Kan ik dit gerecht vegetarisch of vegan maken?</h4>Ja, dit gerecht is heel geschikt om vegetarisch of vegan te maken. Laat vlees of kaas weg of vervang die door plantaardige alternatieven. Gebruik eventueel plantaardige room of extra olijfolie voor een volle smaak.