4 personen
eenvoudig
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met groene groenten

Pasta met groene groenten

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram belegen kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gorgonzola

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde Provençaalse kruiden

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter kookroom

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels kruidenbouillon

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels groentebouillon

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

125 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

125 gram sugarsnaps

dit product is niet beschikbaar

125 gram peultjes

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

250 gram broccoli

dit product is niet beschikbaar

300 gram fusilli

dit product is niet beschikbaar

300 gram penne

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de pasta beetgaar in water met zout. Stoom intussen boven een pan kokend water in een vergiet of stoommandje de broccoli, courgette en peultjes 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.
  • 2 Kook de doperwten 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
  • 3 Verwarm de olie met de bouillon. Voeg de groenten toe, schep om en verwarm. Giet de kookroom erbij en voeg de gemengde kruiden, zout en peper toe. Verwarm zonder te koken.
  • 4 Giet de pasta af. Schep de groentesaus op de pasta en verdeel de kaas erover.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.. <h4>Moet ik de groene groenten vooraf koken?</h4>Nee, dat is niet nodig. De meeste groene groenten garen snel tijdens het bakken of meekoken met de pasta. Zo blijven ze knapperig en behouden ze hun frisse kleur.<br><br><h4>Hoe voorkom ik dat de groenten te gaar worden?</h4>Voeg de groenten pas laat toe en bak of kook ze kort. Houd ze in beweging en proef tussendoor. Zo blijven ze beetgaar en fris van smaak.<br><br><h4>Welke pastasoort werkt het beste bij groene groenten?</h4>Korte pasta zoals penne, fusilli of farfalle werkt het beste. Deze vormen nemen de saus goed op en mengen makkelijk met de groenten. Ook tagliatelle kan, voor een wat luxere uitstraling.<br><br><h4>Kan ik dit gerecht vegetarisch of vegan maken?</h4>Ja, dit gerecht is heel geschikt om vegetarisch of vegan te maken. Laat vlees of kaas weg of vervang die door plantaardige alternatieven. Gebruik eventueel plantaardige room of extra olijfolie voor een volle smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 585 kcal
vet 24 gram
verzadigd vet 13 gram
koolhydraten 67 gram
eiwit 21 gram