4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

Pasta met kip, geitenkaas en doperwten

ingrediënten


30 min
4 personen
100 gram geitenkaas

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel groene pesto

dit product is niet beschikbaar

6 gedroogde tomaten op olie

dit product is niet beschikbaar

250 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

1 courgette

dit product is niet beschikbaar

250 gram diepvriesdoperwten

dit product is niet beschikbaar

350 gram pasta

dit product is niet beschikbaar

1 liter kippenbouillon

dit product is niet beschikbaar

300 gram kipfilets

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Kook de kipfilet in de bouillon in een gesloten pan in ca. 20 minuten gaar. Schep de kipfilet met een schuimspaan uit de bouillon en snijd hem in blokjes of reepjes.
  • 2 Kook de pasta gaar in de bouillon. Kook de laatste 5 minuten de doperwten en courgette mee.
  • 3 Verwarm de slagroom in een steelpan. Giet de pasta en groentes af, laat uitlekken en doe ze in een schaal.
  • 4 Schep er de zongedroogde tomaatjes en de pesto door. Roer er de blokjes kip en de slagroom door, breng op smaak met zout en versgemalen peper en bestrooi het gerecht met de verkruimelde geitenkaas.

wijnadvies

Schenk hier een soave, orvieto of verdicchio bij.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 790 kcal
vet 33 gram
verzadigd vet 19 gram
koolhydraten 81 gram
eiwit 39 gram