8 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht, klein gerecht/hapje, klein gerecht/amuse
home recepten Pasta penne met walnoten en rucolapesto

Pasta penne met walnoten en rucolapesto

ingrediënten


15 min
8 personen
200 penne

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels Parmezaanse kaas

dit product is niet beschikbaar

50 milliliter olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

8 takjes tijm

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel tijm

dit product is niet beschikbaar

1 handje rucola

dit product is niet beschikbaar

50 gram walnoten

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Breng een grote pan water met zout aan de kook. Maal de walnoten met de rucola, de tijmblaadjes, de knoflook en de olijfolie tot een gladde pasta en breng op smaak met zout en peper. Roer de Parmezaanse kaas erdoor.
  • 2 Kook de penne volgens de gebruiksaanwijzing en giet ze af. Spoel onder koud water af tot ze lauw zijn en schep de pesto erdoor.
  • 3 Verdeel over hoge glaasjes of schaaltjes, zet een takje tijm erin en serveer met een vorkje.

bereidingstip

Let op: de kaas in dit recept kan dierlijk stremsel bevatten. Wil je het recept strikt vegetarisch maken? Gebruik dan een kaas met vegetarisch stremsel, deze is herkenbaar aan een vegetarisch logo.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 200 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 19 gram
eiwit 5 gram