4 personen
gemiddeld
75 min.
nagerecht/desserts, nagerecht
home recepten Pavlova met honingyoghurt en aardbeien

Pavlova met honingyoghurt en aardbeien

ingrediënten


75 min
4 personen
2 eetlepels gembersnippers

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels honing

dit product is niet beschikbaar

400 milliliter Griekse yoghurt

dit product is niet beschikbaar

1 keer basisrecept meringue

benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 100ºC.
  • 2 Vul de spuitzak met het meringuemengsel. Spuit eerst op de bakplaat de buitenrand van het schuimtaartje (pavlova) met 12 cm Ø en vul daarna het midden in met meringuemengsel.
  • 3 Spuit nog een keer meringue over de buitenrand zodat deze wat hoger wordt. Maak zo met tussenruimte 4 pavlova’s.
  • 4 Bak ze circa 1 uur in de oven. Laat ze afkoelen (eventueel als de onderkant nog zacht is in de uitgeschakelde nog warme oven).
  • 5 Meng de yoghurt met de honing.
  • 6 Leg 4 aardbeien met kroontjes apart.
  • 7 Verdeel de yoghurt over de pavlova’s. Leg de aardbeien met gembersnippers erop.
  • 8 Maal er een beetje (zwarte) peper over en garneer met de hele aardbeien.

bereidingstip

Kijk voor het Basisrecept meringue elders op deze website.. Vervang aardbeien eens door verse vijgen of aalbessen.. Neem in plaats van yoghurt mascarpone.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 440 kcal
vet 10 gram
verzadigd vet 6 gram
koolhydraten 79 gram
eiwit 8 gram