4 personen
eenvoudig
15 min.
klein gerecht/snack, klein gerecht
home recepten Pikante dipper van geroosterde paprika en pistachenoten

Pikante dipper van geroosterde paprika en pistachenoten

ingrediënten


15 min
4 personen
komkommer

dit product is niet beschikbaar

3 stengels bleekselderij

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie extra vierge

dit product is niet beschikbaar

2 teentjes knoflook

dit product is niet beschikbaar

1 rode paprika

dit product is niet beschikbaar

50 gram pistachenoten

dit product is niet beschikbaar

465 gram geroosterde paprika's

dit product is niet beschikbaar

2 tortillawraps

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

keukenmachine

staafmixer

  • 1 Verwarm de oven voor op 220 ºC. Snijd of knip de tortillawraps in puntjes, verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bak in 5-8 min. in de oven knapperig.
  • 2 Giet intussen de paprika af. Rooster in een hete, droge koekenpan de pistachenoten 3 min. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees grof. Pel de teentjes knoflook.
  • 3 Maal de paprika, pistache, rode peper, knoflook en olie in de keukenmachine of met de staafmixer tot een smeuïge spread. Breng op smaak met zout en eventueel peper.
  • 4 Snijd de bleekselderij en komkommer in reepjes. Serveer de dip met de groenten en tortillachips.

bereidingstip

Gril zelf de paprika’s voor de dipper. Bestrijk ze met olie en rooster circa 20 minuten hoog in de oven op 220ºC.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 79 kcal
vet 2 gram
verzadigd vet 0 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 2 gram