fijne rasp
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
dit product is niet beschikbaar
fijne rasp
bereiden
bereidingstip
• Geen fan van perzik uit blik? Je kunt de perzik ook vervangen door verse mango, ananas of gedroogde abrikozen voor een ander zoet accent. <br/> • Liever vegetarisch? Vervang de kip door vegetarische kipstukjes en voeg eventueel wat extra groenten toe, zoals paprika. . <h4>Wat is kip pilav?</h4> Kip pilav (of pilaf) is een smaakvol gerecht dat zijn oorsprong vindt in het Midden-Oosten en Centraal-Azië. Het woord ‘pilav’ verwijst naar een bereidingswijze waarbij rijst of graan langzaam wordt gegaard in bouillon, samen met vlees, groenten of fruit. In de Nederlandse versie is het een snel gerecht met kip, groenten en perzik, vaak geserveerd met rijst. . <h4>Wat eet je bij kip pilav?</h4> Traditioneel wordt kip pilav geserveerd met rijst, maar je kunt het ook combineren met couscous, bulgur of noedels. Serveer er een frisse komkommersalade bij. Gestoomde of beetgaar gekookte broccoli of peultjes zijn groenten die goed passen bij kip pilav. . <h4>Kip pilav bewaren</h4> Restjes kun je in een afgesloten bewaardoos tot 2 dagen in de koelkast bewaren. Laat het gerecht goed afkoelen voor je het in de koelkast zett. Verwarm de pilav rustig op in de pan of magnetron. . <h4>Het verschil tussen gestoomde rijst en pilav</h4> Bij stomen wordt de rijst gaar door hete stoom, zonder direct contact met het kookwater. Bij pilav wordt de rijst juist bereid in een aromatische bouillon, waarbij de rijst het vocht opneemt. Daardoor krijgt het meer smaak dan bij stomen.
voedingswaarde (per 100 gram/ml)
energie | 460 kcal |
vet | 15 gram |
verzadigd vet | 3 gram |
koolhydraten | 50 gram |
eiwit | 30 gram |
WEB01-SPAR-PU