4 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Pizza met groene asperges, ansjovis en spinaziepesto

Pizza met groene asperges, ansjovis en spinaziepesto

ingrediënten


30 min
4 personen
4 eetlepels pesto

dit product is niet beschikbaar

2 bollen mozzarella

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels zwarte olijven

dit product is niet beschikbaar

46 gram ansjovisfilets

dit product is niet beschikbaar

2 rode uien

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram courgettes

dit product is niet beschikbaar

400 gram groene asperges
400 gram mix voor pizzadeeg

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat

  • 1 Bereid het pizzadeeg volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • 2 Breng een pan met ruim water en zout aan de kook en blancheer hierin de groene asperges 2 minuten. Giet ze af en spoel onder koud water. Snijd ze eventueel in gelijke stukken.
  • 3 Rol het deeg dun uit en bekleed de bakplaat ermee (of maak 2 kleinere pizza’s op 2 bakplaten).
  • 4 Bestrijk het deeg met olijfolie en verdeel de asperges, de ui, de ansjovis en de olijven erover.
  • 5 Verdeel de mozzarella erover en maal er wat peper over.
  • 6 Bak de pizza 15-20 minuten onder in de oven. Verdeel royaal pesto over de pizza en bak nog circa 5 minuten verder. Lekker met geroosterde tomaatjes.

bereidingstip

Met een spinazie-amandelpesto van lichtgeroosterde amandelen, grof gehakte knoflook, spinazie, citroenrasp, milde olijfolie, Parmezaanse kaas en zout en peper naar smaak.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 895 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 15 gram
koolhydraten 87 gram
eiwit 48 gram