4 personen
eenvoudig
35 min.
bijgerecht
home recepten Pommes duchesse

Pommes duchesse

ingrediënten


35 min
4 personen
1 ei

dit product is niet beschikbaar

nootmuskaat

dit product is niet beschikbaar

50 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 milliliter warme melk

dit product is niet beschikbaar

1 kilogram kruimige aardappel

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

spuitzak

bakplaat met bakpapier

  • 1 Kook de aardappels in circa 20 minuten gaar in water met zout. Giet af en stoom ze kort droog.
  • 2 Stamp ze, knijp fijn in een pureeknijper of wrijf door een zeef.
  • 3 Voeg beetje bij beetje de warme melk toe. Roer de boter er met een pollepel door tot een luchtige puree.
  • 4 Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
  • 5 Verwarm de oven voor op 200°C. Klop 1 losgeklopt ei door de aardappelpuree.
  • 6 Schep de puree in de spuitzak. Spuit rozetten aardappelpuree op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • 7 Bak in het midden van de oven in circa 20 minuten goudbruin.

bereidingstip

Bereid de pommes duchesse eventueel van tevoren, zet ze in de koelkast en warm ze daarna circa 10 minuten op in een voorverwarmde oven van 200°C.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 310 kcal
vet 12 gram
verzadigd vet 8 gram
koolhydraten 41 gram
eiwit 8 gram