4 personen
gemiddeld
15 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoen en pastinaak met worst van de ovenplaat

Pompoen en pastinaak met worst van de ovenplaat

ingrediënten


15 min
4 personen
1 eetlepel gedroogde rozemarijn

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde majoraan

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

3 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 bol knoflook

dit product is niet beschikbaar

4 rundersaucijzen

dit product is niet beschikbaar

250 gram winterwortels

dit product is niet beschikbaar

250 gram pastinaken

dit product is niet beschikbaar

250 gram vastkokende aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram zoete aardappels

dit product is niet beschikbaar

250 gram pompoenen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Doe de groenten samen met de worsten en knoflookteentjes, olie en kruiden in een kom. Schep goed door zodat alles met een laagje olie is bedekt.
  • 2 Verdeel dit alles over de bakplaat en bestrooi met zout en peper. Bak de groenten en worsten in het midden van de oven in circa 20 minuten gaar en mooi bruin.

bereidingstip

Wil je voorkomen dat het velletje van een saucijs of braadworst knapt? Dat kan op twee manieren: 1. Wel ze voor het bakken eerst 5-10 minuten in heet water. Droog ze wel eerst af voor het bakken, anders spettert het zo en worden ze lastiger bruin. 2. Bak ze zachtjes op een lage stand in ruim boter of vloeibaar bakproduct.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 505 kcal
vet 30 gram
verzadigd vet 12 gram
koolhydraten 34 gram
eiwit 21 gram