4 personen
eenvoudig
20 min.
hoofdgerecht
home recepten Pompoenquiche met feta

Pompoenquiche met feta

ingrediënten


20 min
4 personen
150 gram feta

dit product is niet beschikbaar

2 theelepels gedroogde oregano

dit product is niet beschikbaar

200 gram crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

4 eieren

dit product is niet beschikbaar

6 plakjes bladerdeeg

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

400 gram pompoenblokjes
2 rode uien

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

bakplaat met bakpapier

lage taartvorm

quichevorm

  • 1 Verwarm de oven voor op 200°C. Vet de taartvorm in. Snijd elke ui in 8 partjes. Verdeel de partjes ui en pompoenblokjes over de bakplaat. Besprenkel met de olie.
  • 2 Rooster de groenten in de oven in 20 min. gaar. Laat intussen het bladerdeeg op kamertemperatuur in 10 min. ontdooien. Bekleed de vorm met het bladerdeeg.
  • 3 Klop de eieren los met de crème fraîche. Breng op smaak met de oregano, zout en peper. Snijd de feta in blokjes.
  • 4 Verdeel de geroosterde pompoen, ui en feta over de deegbodem. Schenk het ei-roommengsel erbij.
  • 5 Bak de quiche in de oven in 35 min. goudgeel en gaar.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 630 kcal
vet 46 gram
verzadigd vet 24 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 20 gram