4 personen
gemiddeld
20 min.
lunch, hoofdgerecht
home recepten Quiche Lorraine met gruyère

Quiche Lorraine met gruyère

ingrediënten


20 min
4 personen
100 gram jonge kaas

dit product is niet beschikbaar

100 gram gruyère
250 milliliter crème fraîche

dit product is niet beschikbaar

100 milliliter melk

dit product is niet beschikbaar

5 eieren

dit product is niet beschikbaar

200 gram ontbijtspek

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel olie

dit product is niet beschikbaar

1 eidooier

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

bloem

dit product is niet beschikbaar

250 gram bloem

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

vershoudfolie

taartvorm met losse bodem

keukenpapier

  • 1 Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en bekleed de ingevette taartvorm ermee. Prik met een vork gaatjes in de bodem en laat in de koelkast 10 minuten rusten.
  • 2 Verhit de olie en bak de spekjes op een lage stand uit. Schep de spekjes uit het vet en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 3 Klop de eieren los met de melk, crème fraîche, zout en peper. Verwarm de oven voor op 200ºC.
  • 4 Verdeel de spekjes en gruyère over de deegbodem en giet het eimengsel erover. Schud licht met de vorm om alles goed te verdelen.
  • 5 Bak de quiche in de oven in 25-30 minuten gaar en goudbruin. Bak de eerste 10 minuten laag in de oven en verplaats de taart dan naar het midden.
  • 6 Laat de quiche buiten de oven 10 minuten rusten en snijd dan in punten.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 1035 kcal
vet 78 gram
verzadigd vet 43 gram
koolhydraten 48 gram
eiwit 35 gram