2 personen
eenvoudig
20 min.
lunch, voorgerecht
home recepten Radijssalade met gerookte kipfilet en nectarine

Radijssalade met gerookte kipfilet en nectarine

ingrediënten


bestellen
20 min
2 personen
1 eetlepel notenolie
125 gram gerookte kipfilet (vleeswaren)

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 6.38
1 bosje radijsje

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
1 appel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 0.57
1 citroen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.00
2 nectarines

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 3.69
1 eetlepel olijfolie

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 eetlepel citroensap

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25

  • 1 Leg de plakjes kipfilet iets overlappend op borden. Maak de radijsjes schoon en houd het loof apart voor de garnering.
  • 2 Schaaf of snijd de radijsjes in dunne plakjes. Schep de appel erdoor en besprenkel met het sap uit een partje citroen.
  • 3 Verdeel het radijsmengsel over de kipfilet en verdeel de nectarine erover. Klop de ingrediënten voor de dressing door elkaar en breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Besprenkel de salade met de dressing en maal er nog wat peper over. Garneer met partjes citroen en wat blaadjes van het radijsloof.

wijnadvies

Bij deze salade smaakt een volle Australische blend lekker, zoals de witte Stoney Creek Chardonnay-Semillon.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 265 kcal
vet 13 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 20 gram
eiwit 13 gram