4 personen
gemiddeld
110 min.
bijgerecht
home recepten Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

Rodekool met appeltjes, rozijnen en sinaasappelschil

ingrediënten


bestellen
110 min
4 personen
1 eetlepels rodewijnazijn
1 eetlepels balsamicoazijn
100 gram gedroogde appels
1 kilogram rodekool

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels boter

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels vloeibaar bakproduct

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.89
1 rode ui

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.25
4 kruidnagels

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.85
2 eetlepels suiker

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 1.49
100 gram gedroogde abrikozen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.19
50 gram rozijnen

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 4.49
1 sinaasappel

Je kunt dit product niet meer dan 999 keer bestellen

€ 2.99

  • 1 Verwarm de boter in een pan met dikke bodem en fruit de ui in circa 5 minuten zacht.
  • 2 Voeg de kool, de kruidnagels, zout en de suiker toe en giet er 300 ml water bij.
  • 3 Roer goed om en breng aan de kook. Laat op lage stand en met het deksel op de pan circa 1,5 uur stoven en roer af en toe om.
  • 4 Voeg de appeltjes, de rozijnen, de azijn en de sinaasappelrasp toe. Schep alles om en stoof nog 10 à 15 minuten verder.

bereidingstip

Lekker met hachee, gehaktballen, rollade en wildgerechten.

wijnadvies

Een gerecht met wat 'zoet'. Daarom ook een rode wijn die niet al te droog is. Yellow Tail Shiraz bijvoorbeeld. Of Danie de Wet Pinotage.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 260 kcal
vet 6 gram
verzadigd vet 4 gram
koolhydraten 38 gram
eiwit 7 gram