4 personen
gemiddeld
30 min.
bijgerecht
home recepten Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

Rodekoolsalade met sinaasappel en mosterddressing

ingrediënten


30 min
4 personen
2 grote zoetzure augurken

dit product is niet beschikbaar

3 lente-/bosuitjes

dit product is niet beschikbaar

1 teentje knoflook

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels olijfolie

dit product is niet beschikbaar

1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

1 citroen

dit product is niet beschikbaar

3 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

500 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar


  • 1 Leg de kool in een vergiet en schenk er 1,5 liter kokend water over. Laat goed uitlekken. Schil de sinaasappels dik en snijd de partjes tussen de vliezen uit. Vang het sap op en halveer de partjes. Schil dunne reepjes van de citroenschil (alleen het gele deel) en pers de vrucht uit.
  • 2 Klop een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, citroensap, mosterd, olijfolie, zout en peper. Schep de knoflook, bosui en de augurk erdoor.
  • 3 Meng de rode kool met sinaasappelpartjes en schep deze luchtig door de dressing. Garneer de salade met reepjes citroenschil.
  • 4 Als bijgerecht is deze salade lekker met gebakken aardappelen en gehaktballen.

wijnadvies

Rode kool wil wit. Chenin blanc van Hoop Huis bijvoorbeeld. Of Classic White van Schoondal.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 205 kcal
vet 14 gram
verzadigd vet 2 gram
koolhydraten 13 gram
eiwit 4 gram
Terugroepactie | Lay's Wokkels & Bugels