6 personen
gemiddeld
30 min.
hoofdgerecht
home recepten Rodekoolschotel met zuurvlees

Rodekoolschotel met zuurvlees

ingrediënten


30 min
6 personen
750 gram diepvriesrösti

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel allesbinder

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel aardappelzetmeel

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels azijn

dit product is niet beschikbaar

1000 gram rodekolen

dit product is niet beschikbaar

1 kaneelstokje

dit product is niet beschikbaar

700 milliliter appelsap

dit product is niet beschikbaar

400 gram tuttifrutti

dit product is niet beschikbaar

5 eetlepels limburgse stroop

dit product is niet beschikbaar

6 plakken ontbijtkoeken

dit product is niet beschikbaar

4 grote uien
100 gram vloeibaar bakproduct

dit product is niet beschikbaar

100 gram boter

dit product is niet beschikbaar

4 kruidnagels

dit product is niet beschikbaar

6 laurierblaadjes

dit product is niet beschikbaar

600 milliliter azijn

dit product is niet beschikbaar

1200 gram runderlappen

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

1 ovenschaal

1 ovenvaste braadpan

  • 1 Marineer het rundvlees in een mengsel van de azijn, 600 milliliter water, de laurierblaadjes waarin de kruidnagels gestoken zijn, zout en peper, afgedekt 12 uur (of een dag voor de bereiding) in de koelkast.
  • 2 Schep het vlees uit de marinade, bewaar het marinadevocht en dep het vlees droog.
  • 3 Verhit 75 gram boter in een braadpan en bak hierin het vlees rondom bruin. Verwarm de marinade en giet deze in de pan.
  • 4 Verhit de rest van de boter in een koekenpan, bak hierin de uien en voeg ze bij het vlees.
  • 5 Stoof zachtjes ruim 2 uur tot het vlees gaar is.
  • 6 Week intussen de tuttifrutti in appelsap met het kaneelstokje.
  • 7 Snijd de tuttifrutti daarna iets kleiner en breng deze met het weekvocht, de rodekool en het zout aan de kook. Kook zachtjes 25 minuten, roer af en toe.
  • 8 Verwijder het kaneelstokje en roer de azijn door het weekvocht. Bind het kookvocht met aangelengd aardappelmeel of allesbinder.
  • 9 Maak het rundvlees af. Verwijder alle laurierblaadjes en kruidnagels.
  • 10 Roer de ontbijtkoek door het stoofvocht, bind tot een gladde saus en roer de stroop erdoor.
  • 11 Verwarm de oven voor op 200°C. Alles is al voorbereid. Schep de rodekool in de ovenschaal.
  • 12 Verdeel de rösti in een laagje over de kool. Zet de schotel samen met het zuurvlees 20-25 minuten in de oven tot alles goed warm is.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 975 kcal
vet 28 gram
verzadigd vet 14 gram
koolhydraten 118 gram
eiwit 53 gram