4 personen
gemiddeld
25 min.
hoofdgerecht
home recepten Rollade met sinaasappel-abrikozensaus

Rollade met sinaasappel-abrikozensaus

ingrediënten


25 min
4 personen
1 eetlepel abrikozenjam

dit product is niet beschikbaar

1 eetlepel sinaasappelmarmelade
1 theelepel mosterd

dit product is niet beschikbaar

150 milliliter vleesbouillon van tablet

dit product is niet beschikbaar

150 gram gedroogde abrikozen

dit product is niet beschikbaar

2 sinaasappels

dit product is niet beschikbaar

125 gram boter

dit product is niet beschikbaar

1 varkensrollade

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

aluminiumfolie

  • 1 Bestrooi de rollade met peper en zout als deze nog niet gekruid is. Verhit de boter en bak hierin het vlees rondom bruin. Braad 15 minuten en bedruip het vlees een keer met het braadvet.
  • 2 Sluit de pan en braad de rollade in 45-55 minuten gaar. Keer het vlees af en toe om.
  • 3 Rasp 1/2 eetlepel van de sinaasappelschil en pers de vruchten.
  • 4 Schep de gare rollade uit de pan en houd het vlees warm onder aluminiumfolie.
  • 5 Voeg sinaasappelrasp en -sap, abrikozen en bouillon bij het braadvet. Kook zachtjes en laat het vocht iets verdampen. Roer de mosterd en jam erdoor.
  • 6 Snijd de rollade in plakken en serveer deze met de saus.
  • 7 Lekker met spruitjes of broccoli en gekookte krieltjes.

bereidingstip

Bind de saus eventueel met allesbinder of maïzena. Voeg een scheutje sinaasappel- of amandellikeur bij de saus.

wijnadvies

Probeer eens een Australische semillon-chardonnay of een viognier uit de Languedoc.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 685 kcal
vet 38 gram
verzadigd vet 22 gram
koolhydraten 32 gram
eiwit 50 gram