8 personen
gemiddeld
20 min.
nagerecht, nagerecht/gebak
home recepten Romige kwarktaart met bosvruchten

Romige kwarktaart met bosvruchten

ingrediënten


20 min
8 personen
muntblaadje

dit product is niet beschikbaar

100 gram blauwe bessen

dit product is niet beschikbaar

200 gram bramen

dit product is niet beschikbaar

200 gram aardbeien

dit product is niet beschikbaar

2 eetlepels poedersuiker

dit product is niet beschikbaar

500 gram volle kwark

dit product is niet beschikbaar

2 zakjes vanillesuiker

dit product is niet beschikbaar

350 milliliter slagroom

dit product is niet beschikbaar

9 blaadjes gelatine

dit product is niet beschikbaar

sinaasappel

dit product is niet beschikbaar

150 gram boter

dit product is niet beschikbaar

200 gram speculaasjes

dit product is niet beschikbaar


benodigdheden

springvorm

bakpapier

keukenmachine

  • 1 Bekleed de springvorm met bakpapier. Maal de speculaasjes helemaal fijn in de keukenmachine en roer de boter en sinaasappelrasp erdoor.
  • 2 Druk dit mengsel aan op de bodem van de springvorm en laat opstijven in de koelkast. Week de gelatine in koud water.
  • 3 Verwarm 100 ml room met 2 eetlepels water, maar laat niet koken. Knijp de gelatine goed uit en los al roerend op in de warme room. Neem van de warmtebron en roer af en toe door.
  • 4 Klop intussen de rest van de room met de vanillesuiker stijf. Klop in een grote kom de kwark goed los met de poedersuiker en gelatineroom.
  • 5 Klop dan de geklopte slagroom gelijkmatig, maar rustig erdoor. Leg langs de rand een cirkel van bramen en aardbeien rondom op de koekbodem.
  • 6 Zet de vruchten rechtop. Maak nog een kleinere cirkel in het midden van de koekbodem.
  • 7 Giet het kwarkmengsel rustig erover. Laat de taart afgedekt minimaal 3 uur opstijven in de koelkast. Garneer vlak voor het serveren met de overige aardbeien, bramen, bessen en munt.


voedingswaarde (per 100 gram/ml)

energie 530 kcal
vet 42 gram
verzadigd vet 27 gram
koolhydraten 28 gram
eiwit 9 gram