- 1 Kook de minikrieltjes en sperziebonen samen in water met zout in 8 min. gaar.
- 2 Snipper intussen de uien. Verhit in een hapjespan de olie. Fruit de ui 1 min. Bak de kipfiletblokjes op een middelhoge stand 4 min. mee.
- 3 Voeg de roti masalasaus toe en verwarm 5 min. op een lage stand. Giet de minikrieltjes en sperziebonen af. Schep ze door het kipmengsel.
- 4 Voeg 150 ml water toe en verwarm nog 5 min. Breng op smaak met zout en peper. Verwarm de rotivellen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 5 Serveer de kip met de sperziebonen en krieltjes met een rotivel.
bereidingstip
Je kunt ook zelf het roti vel maken. Meestal worden ze gemaakt met atta: Indiaas volkorenmeel. Mocht je supermarkt dat niet hebben, dan kun je ook ‘gewoon’ volkorenmeel gebruiken, met bloem en Griekse yoghurt erbij.. <h4>Variatietips</h4> • Wil je vegetarische roti maken? Vervang dan de kip door plantaardige kipstukjes, tofu en/of tempé. <br> • Roti kun je ook met <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/roti-masala-met-lamsvlees/">met lamsvlees</a> maken in plaats van kip.. <h4>Serveertips</h4> • Serveer je roti met een eitje erbij. <br> • Roti is natuurlijk het lekkerst met Madame Jeanette erbij: de pittige Surinaamse peper. Kun je die niet in je supermarkt vinden? Dan kun je ook chili gebruiken. <br> • Zet lekkere (dip)sauzen op tafel bij je roti. <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/linzencurry-met-naan/">Linzencurry</a> is populair als dip, net als <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/chutney-van-gele-paprika/">chutney</a>. . <h4>Welke bonen voor je roti?</h4> • Kousenband zijn dé bonen voor roti. <br> • Maar je kunt ze ook variëren en ze vervangen of aanvullen door snijbonen of sperziebonen. <br> • Kikkererwten kun je pureren tot een dikke saus of curry. <br> • Zwarte ogenbonen zijn populair voor veel Surinaamse roti’s. <br> • Witte bonen of kapucijners: minder gebruikelijk, maar soms te vinden in variaties.. <h4>Wat is roti?</h4> Roti is een plat of ovaal brood dat veel gegeten wordt in onder meer Indonesië, India en Suriname. Als je het in Nederland over ‘roti’ hebt, heb je het waarschijnlijk over het Surinaamse gerecht met dit brood én met masala. Goed nieuws: roti is best voedzaam, omdat het een goede bron is van koolhydraten en vezels. Let dan wel op dat je niet al te vette sauzen gebruikt.. <h4>Hoe eet je roti?</h4> • Roti eet je met je handen. Je scheurt er een stuk vanaf en schept daar de vulling mee op. <br> • Je kunt roti ook met mes en vork eten, al is dat natuurlijk minder leuk. Of je maakt er deze <a href="https://www.boodschappen.nl/recept/ovenschotel-met-rotis-ragout/">ovenschotel met roti-ragout</a> mee.